Press "Enter" to skip to content

Сарадња градског завода за плућне болести и туберкулозу и Удружења “Сестринство КЦС”

Сарадња Градског завода за плућне болести и туберкулозу и Удружења „Сестринство КЦС“ почела је 2004. године, а учлањење медицинских сестара и техничара 2009. године у исто. Резултат добре сарадње огледа се поред осталог организовањем континуираних медицинских едукација Удружења на којима присуствују наши запослени и на тај начин испуњавају један од обавезних услова за стицање лиценце.

Поред едукација Удружење организује и студијска путовања у циљу стицања нових знања, искустава и проширења сарадње и ван граница наше земље.

Једно од таквих је и студијско путовање у Праг почетком новембра ове године, ком је присуствовала и медицинска сестра из наше установе. Чланови Удружења су посетили државну болницу Ст Аполинаре ( Немоћнице Светог Аполинаре) у Прагу и Удружење медицинских сестара Чешке, при чему су упознали начин рада и организацију здравствене службе у њиховој земљи.

Добра сарадња се наставља и даље. Дана 4.12.2018. у 12:30 у сали Градског завода за плућне болести и туберкулозу чланови Удружења одржаће предавање на тему „Процес здравствене неге“.

Гинеколошко акушерска клиника и клиника за неонатологију Ст Аполинаре

 

 

Copyright © Градски завод за плућне болести и туберкулозу - 2024.
Сва права задржана